Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


          Barna rétihéja

 

Élőhely: vizek partján él.

Testfelépítés:karcsú testét hátán sötét-, hasán geszte-

nyebarna, mellén sötét csíkokkal díszített rozsdavörös tollak fe-dik. Erős, hosszú szárnyai és farktollai segítségével könnyeden repül.

Táplálkozás: halakat, egereket, békákat, pockokat az izmos ujjú, hegyes karmú markolólábaival elkapja és a hajlott, hegyes tépőcsőrével feldarabolja.

Szaporodás: meszes héjú tojással szaporodnak.

Életmód: a barna rétihéja ragadozó életmódot fojtat.

Állatcsoport: a gerinceseken belül a madarak csoportjába tartozik.